Om mig

Humoristisk fotograf och fantasifull illustratör

Jag älskar att blanda i fantasi, fabler, magiskt ljus och humor i mina fotografier och illustrationer. För mig är det roligt att skapa och planera olika bilder (fotografier som illustrationer) för att få ut den inre bilden i huvudet. 


Planering av fotografier/illustrationer är en stor del av mitt arbete. Ibland gör har jag kreativ frihet och ibland görs detta tillsammans med en kund om det är något specifikt som ska fångar på bilden. Jag använder ungefär samma struktur i planeringen oavsett om det är att fotografera hoppande hundar med lekande barn eller akvarellmålningar. Målet är att skapa den inre bilden och göra den verklig, en stor del av arbetet ligger i planeringen, resterande moment av skapandet/fotograferandet och redigeringen är så mycket lättare om det gjorts medvetna val i tidigt statdie. Och jag är så stolt över mina verk när jag lyckas förmedla min inre bild.


Kreativ mångsysslare från Lund


Jag är nischad inom djurfotografi och har arbetat med många olika djurprojekt och kunder, allt från statliga myndigheter till företagare, uppfödare och privatpersoner.


När jag började fotografera hade jag inga nischer utan jag fotograferade allt från bröllop, gravid, till sportfotograferingar. Men det var barn och djuren som låg mig varmast om hjärtat att fotografera. Sedan 2020 har jag nischat mig helt åt  barn- och familjefotografi samt hundfotografi.


Förutom att vara fotograf är jag även illustratör och släppte min första barnbok under 2021. Målat och ritat har jag gjort sedan barnsben. Jag har flera kreativa talanger i familjen så konstnärligt uttryck har alltid funnits med i vardagen under min uppväxt.


Yrkesbakgrund

Jag är en riktig mångsysslare och är i grunden av min yrkeskarriär miljö- och hållbarhetsstrateg i offentlig sektor med över 10 års arbetslivserfarenhet och en magister i miljövetenskap från Lunds universitet. Jag brinner för miljöfrågor och orättvisor i samhället och arbetet som strateg är mycket givande och varierande.


Jag är van vid att hålla föredrag och workshops och denna erfarenhet tar jag nu med mig in i mitt fotograf- och illustratörsyrke.


För mig är det viktigt med balans i vardagen och att jag har möjligheten att arbeta med det jag vill - oavsett om det är kreativt eller strategiskt arbete. Det är viktigt att följa sitt hjärta.


Jag bor i Lund tillsammans med min fästman Daniel och son Caspian.

Pil

5 saker du kanske inte visste om mig:

1. Jag är introvert. Det innebär inte att jag inte är socialt begåvad. Jag är väldigt social när jag är i sociala sammanhang - däremot får jag ingen energi av dessa tillställningar. Så som introvert tankar jag min energi i min ensamhet. Jag älskar att vara ensam med mig och mina tankar. 


2. Jag älskar att dansa. Jag har tagit flera olika dansklasser i en rad olika stilar. Sedan 2018 började jag som danslärare hos New York Dance i Lund och har lärt ut tricks, koreografi och flowklasser i poledance. Mitt motto när jag dansar är "Don't be moody - shake your booty!".


3. Jag älskar djur men är pälsdjursallergiker. Hur går detta ihop med att jag är specialiserad djurfotograf? Ja... det finns alltid utomhus som miljö att fotografera i - och då går det bra med alla arter. Inomhus behöver jag vara mer selektiv - tyvärr funkar det inte mer katter eller hästar i studio. Hundar och gnagare går helt ok i studio. 


4. Jag gillar inte att mingla men gör det ändå. Jag är urkass på att mingla - står gärna och trycker i ett hörn. Men det hindrar mig inte från att ta plats och faktiskt mingla. Jag ser det som en träning på att socialisera och faktiskt träffa nya kontakter. Det är sjukt läskigt och utmanande. Vad vill jag då säga med det här? Jo även om det är läskigt så ta steget utanför din comfort zone.


5. Jag älskar att rita svampar. Svampar är verkligen mitt favoritmotiv att skapa, det ger något magiskt till illustrationerna. Nu på senare tid har jag även börjat skapa svampar i papper som jag använder som rekvesita till mina fotograferingar.

Kontakta mig