Illustrationer

Välkomna!


På denna sidan presenterar jag ett urval av illustrationer och målningar i akvarell, gouache, bläck, olje- och akrylfärg. Jag använder mig ofta av blandade tekniker med inslag av flera olika färgmedium. Det som kännetecknar mina illustrationer är en känsla av värme och magiskt ljus med inslag av humor. Det är bara fantasin som sätter gränserna för skapandet!

Illustrationer i akvarell, gouache och bläck

Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell och bläck, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell och färgpennor, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i akvarell, gouache och bläck, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör
Illustration i Akvarell, konstnär Selina Malik, barnboksillustratör

Målningar i olja- och akrylfärg

Målning i olja, konstnär Selina Malik
Målning i akryl, konstnär Selina Malik
Målning i olja, konstnär Selina Malik
Målning i olja, konstnär Selina Malik
Målning i akryl, konstnär Selina Malik
Målning i olja, konstnär Selina Malik
Målning i olja, konstnär Selina Malik
Målning i olja och akryl, konstnär Selina Malik
Målning i akryl, konstnär Selina Malik
Målning i akryl, konstnär Selina Malik

Priser - beställningsverk

Konstnär Selina Malik, "Nyfiken på dig", akvarellmålning. Såld.

Jag arbetar stort som litet när det kommer till akvarellmålningar och mycket kärlek läggs ner på varje illustration.


Mina priser är ungefärliga och anpassas efter varje kund, vilken detaljrikedom illustrationerna/målningarna har samt vilken storlek som beställs. Mina illustrationer i akvarell, gouache och bläck målas på 300 g syrafritt papper. Mina målningar i olje- och akrylfärg målas på uppspända dukar av 100 % bomull.


Här är exempelpriser på mina beställningsverk:

  Akvarell, gouache och bläck


   • A6 - 3 500 kr
   • A5 - 4 000 kr
   • A4 - 5 500 kr
   • A3 - 6 500 kr


  Olje- och akrylfärg


   • 40 x 60 cm - 8 500 kr
   • 60 x 70 cm - 12 000 kr
   • 110 x 110 cm - 25 000 kr  Vid beställningsverk till offentlig sektor eller företag så gäller andra priser. Skicka en offert med era önskemål så återkommer jag med exakta priser.


  Så här går det till:

  1. Uppstartsmöte: 

  Jag brukar ha ett uppstartsmöte med mina kunder där vi tittar på vilken stil de vill ha (utifrån mina illustrationer/målningar) samt skissar på ett upplägg. Vi pratar om vad som ska finnas i bakgrunden/förgrunden och vilket som blir tavlans huvudmotiv. Under mötet gör jag en lös sketch om hur jag visualiserar tavlan. Här får kunden komma med synpunkter och önskemål gällande färgskala. Vanligtvis utgår kunden från någon av mina tidigare tavlor gällande stil och färgsättning (det är ju det som gör mig unik och ofta varför man väljer mig).


  Efter uppstartmötet betalas en uppstartsavgift på 10 % av tavlans totala kostnad, denna avgift dras av på slutpriset för din målning i samband med leverans av tavlan.


  Uppstartsmötet kan vara personligen eller digitalt via skype.  2. Skapande: 

  Efter detta möte så skapar jag en tavla utifrån vad kunden önskar och min fantasi. Skapandet av tavlan tar ca 1-4 månader beroende på hur mycket jobb jag har bokat och efter kundens behov.  3. Leverans och betalning: 

  Jag levererar tavlan personligen eller via posten, då tillkommer frakt och jag skickar alltid rekommenderat och spårbart.


  Ni betalar först efter att ni fått tavlan i era ägor och är nöja med den. Betalningen kan ske via mitt företags swish eller bankgiro.

  Barnboken finns nu ute i butiker!

  Barnboksillustration, illustratör Selina Malik
  Processbild, illustratör Selina Malik
  Barnboksillustration, illustratör Selina Malik

  Bokens namn: Helaneh och den magiska skogen

  Bokens serienamn: Edessa och Tobil

  Förlag: Tusen Förlag, Tiara Norlin

  Författare: Robel Malki

  Illustratör: Selina Malik


  Vad handlar boken om?

  En dag när syskonen Edessa och Tobil tar en genväg genom skogen stöter de på den magiska Eken Helaneh och dess trogne vän Ekorren Sabah. De får reda på att något skadar skogens djur, och Helaneh vädjar om barnens hjälp för att ta reda på vad det är som sker. Med hjälp av Helanehs magi och Sabahs guidning tar barnen sig ut på sitt livs äventyr genom skog och sjö för att rädda liv. Men kommer de klara det innan tiden är ute?


  Det är en spännande berättelse som dessutom är fullspäckad med intressant fakta om naturer och närmiljön. En bok som vi hoppas ska engagera och inspirera oss alla att värna mer om vår jord och vår anknytning till naturen. Vi är alla ett med naturen.


   

  Hur gör jag mina illustrationer?

  Tekniken som jag använder mig av i illustrationerna är akvarell med inslag av gouache och bläck. För att få bilderna att poppa lite mer skannar jag in bilderna och lägga på en digital touch så att kontraster, färger och djupet i bliderna blir enhetliga.


  Här kan ni köpa boken: 

  Hur hittade vi varandra?

  Tiara och Robel fann varandra på Facebook via en sida där man kunde lägga ut sitt manus till testläsare – där Tiara föll pladask manuset. När de väl fick kontakt och pratade med varandra klickade deras personligheter och visioner. Det här är något stort – det här kommer ju bli riktigt bra! Deras resa att skapa en bok påbörjades för ca 1,5 år sedan.

   

  Själv halkade jag in i teamet med buller och brak på ett bananskal. Det var nämligen så att jag var ute och gick en dag och fick syn på en vacker hund. Detta var under tiden som jag letade hundmodeller till en portfoliofotografering hösten 2020. Så jag tog mod till mig och gick fram till tjejen som ägde hunden och presenterade mig och gav mitt visitkort. Detta visade sig vara Tiaras syster som sedan tipsade Tiara om mig. Tiden var precis rätt! 


  Just vid denna tidpunkt sökte nämligen Tusen Förlag en illustratör till just detta barnboksprojekt – och Tiara kontaktade mig via Instagram och ville att jag skulle lämna in min portfolio och CV, och blev därefter uttagen kandidat att lämna in ett arbetsprov.Sagt och gjort så gjorde jag detta! Jag fick provsmaka på de första två kapitlen i boken och blev helt såld! Jag skapade mitt arbetsprov och illustrerade min vision i akvarell och skickade in detta till Tusen Förlag. Efter några veckors väntan ringde äntligen Tiara och frågade om jag ville vara med på barnboksprojektet! Självklar svarade jag JAAA!

   

  Nu har vi träffats alla tre via teams och det är så roligt att vi har lärt känna varandra! Verkligen ett #dreamteam med visioner, drömmar, fantastisk energi och tankar om att skapa en bättre värld. Normbrytande, inkluderande och kunskapstörstande med vild fantasi i en härlig kompott. Snacka om att slumpen kan föra samman människor!


  Följ med på vår resa!

  Lär känna förläggaren Tiara Norlin


  Vem är du?

  Tiara Norlin heter jag, och jag är 29 år i några veckor till. Jag bor tillsammans med min dotter och fästman i Karlskrona där jag även driver barnboksförlaget Tusen Förlag @tusenforlag.


  Jag har även skrivit och illustrerat en barnbok som nu är utgiven, Bus och Gos - Tusse på äventyr.

   

  För att få utlopp för min rastlöshet och sociala sida extraknäcker jag som receptionist och instruktör på ett gym. Mina favoritpass är dans (hip hop och latino) och yoga.


  Har du en dold talang?

  Min dolda talang är att jag kan sjunga med stängd mun! 


  Om du hade varit ett djur - vilket djur skulle du vara?

  Sjöjungfru!


  Varför vill du publicera kommande bok? Varför är den viktig för dig?

  Jag startade Tusen Förlag för att skapa mer inkludering i barnlitteraturen, och det är vad jag vill uppnå med den här boken också. Förutom inkluderingen av den assyriska folkgruppen som är en minoritet inte bara i Sverige, har boken ett otroligt viktigt budskap som jag ställer mig bakom till 100 %!

  Vi måste ta hand om vår planet!  Följ Tusen Förlag på sociala medier:

  @tusenforlag


  Följ Tiara Norlin på sociala medier:

  @tiara.norlin


  Förläggare Tiara Norlin

  Författare Robel Malki

  Lär känna författaren Robel Malki


  Vem är du?

  Mitt namn är Robel Malki, jag är 36 år och är yngst av 7 barn. Jag bor i Stockholm med min fru och 3 barn. Jag jobbar som läkare, onkolog, och älskar att laga mat. Min favorit mat är pasta - av alla slag. Mina hobbies är att skriva, träna. Jag sjunger gärna i duschen.


  Har du en dold talang?

  Hmm... Alltså matlagningen ändå... Kanske att jag kan dansa?


  Om du hade varit ett djur - vilket djur skulle du vara?

  Det har ändrats med tiden, jag har alltid velat vara en delfin men nu tänker jag kanske något som kan flyga utan så många naturliga fiender... Örn? Men alltså sjöjungfru skulle nog ändå inte vara så dåligt...


  Varför vill du publicera kommande bok? Varför är den viktig för dig?

  Jag har alltid velat skriva en bok då jag tycker skrift och text är den vackraste konsten. Den ger utrymme för läsaren att avbilda sin egen bild av en situation och det finns inga gränser för vad som får skrivas. Just denna bok började som ett gymnasieprojekt där jag ville sammanfläta naturkunskap med fiction. Då hade jag med en massa olika miljöproblem i boken. Jag tyckte att idén var grym eftersom det är just en sådan bok jag skulle vilja läsa för mitt barn. Det är viktigt att belysa miljöproblem som något aktuellt här och nu och inte något längre fram i tiden. Därför ville jag skriva den här boken för att börja med vår yngre generation.  Följ Robel Malki på instagram:

  @roplim


  Tidigare utställningar

  2020

  • Bosjökloster i Höör, en utställning via konstföreningen Lundacraft, 5-19 juli 2020.


  2019

  • Gårdshandlaren i Eslöv, julklappsutställning 1-24 december.
  • Bosjökloster i Höör, en utställning via konstföreningen Lundacraft, 14-28 juli 2019.

  2018

  • Maria Thorlunds Galleri i Lund, samlingsutställning med temat "Grönt är skönt", 9-21 juni 2018.

  2017

  • Maria Thorlunds Galleri i Lund, samlingsutställning med temat "Himmel & hav", 28 oktober - 9 november 2017.
  • Konsthallen Fogdaröd i Höör, Höstsalongen Mittskåne, 14-15 samt 21-22 oktober 2017. Jurybedömd utställning.
  • Östra Sallerups Kulturhus, 1-30 augusti 2017.
  • Gröntofta Trädgård & Event, tema "Midsommardrömmar", 16-18 juni 2017.

  2016

  • Maria Thorlunds Galleri i Lund, samlingsutställning med temat "Wild Life", 7-19 augusti, 2016.

  2015

  • Maria Thorlunds Galleri i Lund, samlingsutställning med temat "Ljus, ljus", 31 oktober -12 november, 2015.
  • Maria Thorlunds Galleri i Lund, samlingsutställning med temat "Djuriskt", 8-20 augusti, 2015.
  • Nickebo gårdsbutik i Sillaröd, sommarutställning, maj - augusti 2015.

  2014

  • Nickebo gårdsbutik i Sillaröd, påskutställning, mars - maj 2014.
  Konstnär Selina Malik, "När Grisar flyger", såld
  Konstnär Selina Malik, Beställningstavla. Såld.

  Vill du kontakta mig?