Hundfotografering

Hundfotografering

Att ta bra bilder på sin hund kan vara en riktig utmaning. Vissa hundar ställer glatt upp på ett fotografi - andra hundar vänder rumpan till och är svårflörtade. Det är inget problem för mig! Vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen. Oavsett om din älskling visar upp sig så fort den sätts ner i en vacker miljö eller om den vill göra helt andra saker kan jag hjälpa dig att fånga hundens bästa sida på bild. 


Varje hund har sin unika historia och personlighet och det är fantastiskt att föreviga detta på bild. Ett fotografi på väggen som visar glimten i ögat på din bästa vän gör alla hundägare glada och motiverade att gå morgonrundan i ösregn en kall och ruggig dag.


Allt vi gör sker på hundens villkor!

Hundfotografering, Tollarp, fotograf Selina Malik
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotograf Selina Malik, Lund

Hundfotograf i Lund

Selina som fotograf

Med mig som fotograf får du en avslappnad upplevelse och positiv energi. Jag är hängiven mina kunder och vill se till att ni får en fantastisk upplevelse och minnen för livet.

 

Jag fotograferar i hela Skåne men har Lund som utgångspunkt för många av mina fotograferingar.

 

Fem snabbfakta om mig:

 • Jag är introvert och återhämtar all energi själv i mina tankar, gärna i naturen.
 • Jag tycker väldigt mycket om att rita svampar. Väääldigt mycket! Det är så skoj!
 • Jag bor i Lund men min fästman Daniel, son Caspian och hund Nessie.
 • Jag har gröna fingrar och en läggning att plantera kärnor från frukter och bär som magiskt nog börjar gro. Favoriterna är mango, avokado och citrusträd.
 • Jag kan klappa händerna med endast en hand!

 

Tycker du om min bildstil och letar efter en fotograf – tveka inte att höra av dig till mig! Klicka HÄR!


Fotograf Selina Malik, selinamalik.se

Allt började med Nessie, eller?

Jag blev hundägare för första gången 2009, det var magiskt!!! Men vi backar bandet lite...


Jag fick diagnosen pälsdjursallergi vid 5 års ålder. Domen gjorde att drömmen om att bli en veterinär som skulle ta hand om all världens djur helt krossades. Jahapp! Hur gör man då som djurälskare. Jag började litet, med olika fiskar, eremitkräftor och afrikansk klogroda. Sedan blev det ökenmöss och en väldigt social tamråtta. Det var fantastiskt roligt med smågnagare som är smarta och lättlärda djur. Men jag längtade efter något större, lurvigare och som levde mer än 2-4 år. 


Strax innan jag fyllde 25 år tog jag så äntligen beslutet efter mycket velande - jag skulle bli hundägare trots min pälsdjursallergi! Hästar och katter gav mig starka allergiska reaktioner, men överkänsligheten mot hundar hade minskat ju äldre jag blev. Många vänner som jag umgicks med hade skaffat hund och denna exponering tror jag hjälpte till att motverka min pälsdjursallergi. 


Och så kom Nessie

Det var en kärlek som växte fram och tog sin tid. Nessie som valp var inte alls som jag föreställt mig henne. Valp-Nessie vara reserverad och näst intill omöjlig att imponera på. Hon var mycket lättlärd - när hon ville, men repetition var inte hennes grej. Här fick jag verkligen jobba på vår relation och hitta vad som motiverade just henne. 


Ett decennium tillsammans har bjudit på både skratt och gråt som nära relationer alltid gör. I sina yngre år tränade Nessie och jag agility på brukshundsklubben i Lund. Det var intressant, roligt och krävande! Det visade sig att jag var den som sprang mest av oss två under träningspassen. Nessie är ju som sagt en smart dam och höll sig nära mig (godiset) och sprang i princip fot hela hinderbanan. Så skulle vi få bra tider på banan gällde det för mig att springa det fortaste jag kunde. 

 

Nessie ha gått på hunddagis större delen av sitt liv och jobbat med personer med funktionsvariationer. Att ha henne på hunddagis har varit superbra för jag har alltid vetat att hon har haft en rolig dag när jag hämtar henne. Nu är det andra tider och Nessie, som är en äldre dam, har inget emot att vara hemma och slappa hela dagarna med husse eller matte som arbetar hemifrån. Speciellt inte sedan lillebror kom och snodde delar av vår uppmärksamhet.


Nessie är en ständig källa till inspiration och en van fotomodell sedan valpåren. Så fort jag får ett nytt objektiv eller ska testa en fotoplats är det Nessie jag har med mig, som mer än gärna poserar för en liten bit godis. Jag vill föra vidare den glädjen jag känner när jag ser tillbaka på våra äventyr som fångats på bild. Jag är så glad att kunna kombinera mitt fotograferande och djurintresse - Jag har ju världens roligaste jobb!

Min älskade Nessie, en lat chinese crested powder puff. Hundfotograf Selina Malik.

"Ett fotografi på väggen, som visar glimten i ögat på din bästa vän gör alla hundägare glada och motiverade att gå morgonrundan i ösregn en kall och ruggig dag."

Hundfotografering, action i gyllenetimmen, fotograf Selina Malik

Vilken personlighet har din hund?

Hundfotografering Selina Malik, Lund

Yrvädret som har svårt att sitta still?

Är din hund ett energiknippe som har svårt att sitta still? Inget problem! Jag anpassar fotograferingen efter hundens energinivå och hur lydig den är. Tillsammans hittar vi aktiviteter som fångar just din hunds personlighet. 

Hundfotografering Selina Malik, Lund

Lugna solstrålen?

Är din hund en lugn kamrat som mest vill lukta på blommorna? Även de lite trötta eller mer svårflörtade hundarna blir riktigt vackra på bild. Vi tar allt i din hunds takt. Fotograferingen ska vara rolig för både hunden och matte/husse.

Hundfotograf Selina Malik, Lund
Hundfotografering i Lund. Fotograf Selina Malik.
Hundfotografering, vårblommor i Lund. Fotograf Selina Malik.
Hundfotografering Lund, Selina Malik
Hundfotografering i Lund. Fotograf Selina Malik.
Hundfotografering i Lund. Fotograf Selina Malik.

Så här går det till!

1. Skicka en bokningsförfrågan

Skicka in din förfrågan så tidigt som möjligt för större chans att få en tid. Jag tar emot max 3 fotograferingar per månad (gäller både hundporträtt och barn- och familjefotografering) och är uppbokad ca 3 månader i förväg.


Tillsammans hittar vi en tid som passar oss båda.

Hundfotografering Selina Malik, Lund

3. Inför fotograferingen

Fotograferingen anpassas helt efter vad du vill fånga på bild! Är det actionbilder eller vackra porträtt av din hund? När det gäller vilken typ av bild som du vill ha så förbereder jag ett moodboard med 9 bilder för inspiration inför fotograferingen efter konsultation med dig. Själva konsultationen sker antingen via telefon/skype eller e-post – vad som passar dig bäst.


Jag har rekat av platsen som vi ska fotografera på i förväg och valt ut två-tre olika ställen som blir vackra på bild. Här gäller det att lita på mig som fotograf då jag har ett helt annat öga för var som är en bra fotoplats och inte. 


Innan fotograferingen kommer du få en detaljerad plan för hur vi kommer att göra med just din hund – om den kan vara lös eller behöver ha koppel på sig, samt hur mycket du som matte/husse ska vara involverad och rolig eller passiv och tråkig – allt planeras så att vi kan fånga din hunds olika och unika uttryck på bild.


Exempel på detta är en hund som är busig och inte kan vara lös. Då är det viktigt att matte/husse är tråkig och passiv medan hunden är kopplad så att hundens fokus är på mig och kameran. Här kommer jag vara rolig och göra konstiga (men spännande) ljud och prassla med godispåsen osv. Är hunden tvärtom väldigt arbetsvillig och lydig (och kan vara lös) så är det matte/husse som ska vara den roliga och aktiva medan jag som fotograf kommer att vara väldigt passiv och tråkig – så att hundens fokus inte är på mig.

Hundfotografering Selina Malik, Lund

5. Bildvisning och urval

Nu får du äntligen se hur dina fotografier blev! Det är många som ser fram emot detta, och bildvisningen sker ca 2 veckor efter fotograferingen. Jag lägger ner mycket kärlek på dina bilder och väljer varsamt ut de bästa bilderna. 


Bildvisningen sker antigen digitalt via ett videomöte där ni får se alla bilder i ett galleri samt gå igenom dessa tillsammans med mig - eller så har vi en fysisk bildvisning hemma hos mig. Under den fysiska bildvisningen kan ni även får se olika typer av förstoringar och ramar. Det är många som vill kunna känna, klämma och se de olika typerna av förstoringar innan de beställer.

6. Leverans av bilder

Dina bilder levereras högupplösta och internetanpassade (webbupplösta), för fri användning privat. 


Dina fotografier levereras digitalt och därefter skickas även din förstoring med spårbar frakt hem till dig. 

Hundfotografering Selina Malik, Lund

2. Bokning

Så roligt! Nu har vi spikat tiden för fotograferingen. Vid bokning betalar du 1500 kr, bokningsavgiften garanterar din bokning, och dras av på slutpriset för din fotografering i samband med leverans av bilderna. 

Hundfotografering Selina Malik, Österlen, Ystad

4. Fotograferingen

Nu händer det! Många är nervösa innan fotograferingen – speciellt när det är busiga hundar involverade. När jag fotograferar sker allt på hundens villkor. Vi tar det som det kommer och ser till att ha skoj under själva fotograferingen. Vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen, vi leker och fångar stunden. Hundar som hellre är intresserade av mat än lek mutar vi med alla möjlig godsaker.


Själva fotograferingen tar 60 minuter. 

Hundfotografar Selina Malik, Lund
Hundfotografering Selina Malik, Lund

Vanliga funderingar och frågor


 

Vädret bestämmer var och när vi ska fotografera:
Är det något som styr fotografering i naturligt ljus utomhus så är det vädret. Och konstigt nog så är det solen mitt på dagen som vi vill undvika. Varför? Jo, skuggorna i direkt solljus blir så skarpa och bilderna blir lätt överexponerade. Därför är det viktigt välja plats efter väder och tidpunkt.

 

 • Mulet väder är det mest generösa vädret när det gäller porträttfotografering. Här fungerar alla ljustimmarna på dygnet. De bästa fotoplatserna för fotografering i mulet väder är öppna ytor. Exempelvis vid stranden eller en öppen äng.


 

 • Är det däremot soligt väder anpassar vi antingen tidpunkten för fotografering och fotograferar när ljuset inte är så skarpt – eller så flyttar vi in oss i skuggan. Exempel på skuggiga platser är parker eller skog med stora träd.


Så vill ni ha fotograferingen på en specifik plats som är öppen, exempelvis stranden (utan träd eller möjlighet till beskuggning) så rekommenderas fotografering ca 1-2 timmar innan solnedgång.

Hur gör vi om det regnar?

Skulle det vara riktigt ruggit väder med regn så bokar vi om kostnadsfritt. Är vi lite modiga kan vi chansa en dag då det är blandat väder. Man kan få riktigt fantastiska bilder både före och efter en regnskur.


Hur går en fotografering till?

Många är nervösa innan fotograferingen – speciellt när det är busiga hundar involverade. När jag fotograferar sker allt på hundens villkor. Vi tar det som det kommer och ser till att ha skoj under själva fotograferingen. Vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen, vi leker och fångar stunden. Själva fotograferingen tar ca 60 minuter och all fotografering sker utomhus pga. Corona och för allas säkerhet.


Kan jag köpa till fler bilder än de som finns i paketet?

Javisst, fler bilder går att köpa till för 450 kr per bild och väljs i ett vackert digitalt bildgalleri. Bilderna levereras både skärmupplösta och högupplösta. 

 

Mätta och glada
En fotografering tar på krafterna för er som ska bli fotograferade. Glöm inte att fylla på vätske- och energikontot. Gäller både fyrbenta och tvåbenta.

Priser

Porträttfotografering hundar • Konsultation innan fotograferingen med moodboard för inspiration.
 • 60 min fotografering.
 • 5 redigerade högupplösta digitala bilder samt webbanpassade bilder.
 • Hjälp vid urvalsprocess via personlig bildvisning hos mig eller digital bildvisning.
 • Inramat A3+ förstoring i Fine Art Print med passepartout storlek 60 x 40 cm. Ramen är svart träram i diskret bredd. Fine Art Print är som en akvarellmålning på ett bomullspapper med textur.4 500 kr


Hundfotograf Selina Malik, Lund

Vill du kontakta mig?


Har du frågor eller vill skicka en bokningsförfrågan?

 
 
 
 

GDPR & Ångerrätt

GDPR

När ni bokar en fotografering hos mig, Selina Malik, godkänner ni att jag sparar era personuppgifter i minst 7 år (enligt gällande bokföringslag). Det som sparas är uppgifter som behövs för kommunikation och leverans av bilder och produkter såsom namn, mailadress, adress och telefonnummer.

Levererade bilder och personuppgifter sparas på en extern hårddisk och som backup i molnet.

Bilderna jag tar i mitt företag faller under konstnärligt skapande och är därför ett undantag från GDPR.

För att ni ska känna er säkra kommer jag fråga om det är okej innan jag publicerar bilder som innehåller en människa på sociala medier eller på min hemsida. Bilder som endast innehåller djur kommer jag publicera utan att fråga er först.

Efter 7 år har du rätt att begära att uppgifterna raderas ur systemet. Det är bara att kontakta mig om du vill kontrollera, ändra eller radera de uppgifter som finns sparade om dig.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra din bokade fotografering inom 14 dagar från att du fått bokningsbekräftelse och få full återbetalning för eventuell bokningsavgift. Därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Hundfotografering i Lund, fotograf Selina Malik