Workshop Magiska Djurbilder 2023

Magiska djurbilder 2023

Ta chansen och lär dig fotografera djur i alla olika situationer!


Tycker du att det är utmanande att ta bra bilder på djur och få den där magiska touchen? Kanske tycker du det är stressigt med manuella inställningar och svårt att hitta rätt fokus i bilden?


Under denna workshop lär du dig att ta foton på djur i olika situationer utan stress, du får öva i lugn och ro i de praktiska momenten och ditt självförtroende kommer att öka som fotograf.


Vi kommer att vara på vackra Ängavallen i Vellinge som har flera underbara miljöer på ett och samma ställe. Detta göra att vi kommer att få en fin variation på fotografiernas bakgrund och vi kan leka med olika typer av ljus och skugga.

Låter detta lockande? Spana då in resten av informationen nedan och anmäl dig till årets magiska workshop i djurfotografi.


Anmälan är nu stängd.

Magiska djurbilder, djurfotograf Selina Malik

Efter workshopen kommer du att ha en ökad förståelse för:


 • Planering av djurfotograferingar - slipp stressen
 • Tips på hur du ska prioritera i exponeringstriangeln
 • Djurens olika vinklar och kamerans bästa vinklar
 • Hur du skapar en snygg komposition och intressanta perspektiv
 • Lugnare posering och fartfyllt actionfotografi
 • Förutom ökad kunskap och förståelse för djurfotografi, kommer du även få fantastiska bilder.


Workshopen är ett perfekt tillfälle att bygga upp din egen portfolio.


Program


DAG 1:
En fullspäckad heldagsworkshop10:00

Välkomna + förmiddagsfika + teoripass om djurfotografi

Vi inleder dagen med att njuta av av ekologisk förmiddagsfika och laddar våra kreativa batterier. 


Därefter kommer jag hålla ett teoripass om djurfotografi och gå igenom eftermiddagens praktiska moment. Vi kommer att titta på vilka kamerainställningar som ni kommer att använda er av under eftermiddagen och förbereda oss inför hur vi bläddrar mellan dessa. Vi har gott om tid så att alla deltagare kan få individuell hjälp med att hitta rätt inställningar.12:30  

Lunch + lära känna varandra

Ekologisk lunch från Ängavallen. Här får vi njuta av närodlat i sin rätta bemärkelse: från jord till bord. 13:30

Lugnare fotografering av hundar

Vi övar på komposition och vackra poser. Här kommer vi även att testa spännande rekvisita såsom speglar och blommor.


Jag kommer att coacha er individuellt under detta moment så att vi sätter kompositionen och att skärpan sitter.14:30

Eftermiddagsfika!

Ekologisk fika och genomgång av nästa praktiska moment: actionfotografi.15:00

Actionfotografi med hundar

Här kommer vi att öva på actionfotografi med flera olika hundar i varierade utseenden och storlek. Vi börjar med att fotografera springande hundar och avancerar sedan till hoppande hundar. Var beredd på dreggel som flyger och roliga miner. 


Med individuell coachning som stöd kommer du komma hem med fina actionfotografier.16:30

Klassiskt porträtt med shetlandsponny och barn

Här ska vi skapa härliga porträtt med en kärleksfull känsla. Våra barnmodeller Ellen och Nelly kommer att klä sig i klassiska klänningar i neutrala toner och posera med shetlandsponnyn Orkidé. Även här kommer vi använda oss av blommor som rekvesita.


Vi kommer att fotografera modellerna i olika miljöer och med olika konstellationer för att få en fin variation av bilder. Här kommer vi blanda lugnare posering med action där både barn och hästar springer. Självklart kommer jag att coacha och stötta alla deltagare under detta moment så att ni får riktigt magiska fotografier. 18:00

Avrundning av dagen.

Vi avrundar den fullspäckade workshopdagen med en summering av vad vi har lärt oss under dagen. 


DAG 2:

Redigering av två foton via zoom13:00 - 14:30

Dagen efter workshopen kommer ni få två live-redigeringar via zoom.

Jag kommer att visa er hur jag redigerar två fotografier från workshopen via zoom. Här har ni chansen att ställa frågor och se hur jag tänker bakom kulisserna i redigeringen.


Varje foto redigeras i ca 20-40 minuter vardera och live-redigeringen spelas in och kan ses av deltagarna i efterhand i vår slutna facebookgrupp. Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik

Citat från deltagare av förra årets workshop i Magiska djurbilder 2022:”Skulle absolut rekommendera detta till andra som gillar fotografering och vill utvecklas, eller bara ha en väldigt trevlig dag!


Workshopen var superroligt, lärorikt, bra planerat och strukturerat."——————”En lyckad workshop för mig. Kan inte jämföra med något då detta var min första. Men gudomligt duktig du är, och framför allt väldigt trevlig”——————”Fantastiskt duktig och dessutom en varm och genuin person som skapar magi!”


Magiska djurbilder med fotograf Selina Malik

Vem är workshopen till för?


Workshopen är till för dig som har ett genuint foto- och djurintresse, den passar både dig som är:

 • nybörjare i fotografi men som börjat testa manuella inställningar
 • hobbyfotografer
 • fotografer i andra nischer (ex gravid eller bröllop) som är sugna på fotografering av djur


Under workshopen kommer vi testa olika manuella inställningar som passar just de olika fotosessionerna. Kamerans inställningar skiljer sig beroende på om det är actionfotografi - där hunden hoppar över stockar - eller om det är lugnare posering av djuren. Med det sagt är det bra om du kan din kameras inställningar och hur du byter ISO, slutartid och bländaröppning. Det kan skilja sig lite beroende på vilket märke du har och givetvis hjälper jag dig på plats.


Om du inte är bekväm med att fotografera manuellt brukar vissa kameror ha halvmanuella inställningar/program som prioriterar ISO, slutartiden eller bländaröppningen. Det är helt ok om du föredrar att använda dem - det viktiga är att du är bekväm och har skoj under fotograferingen - inte att du stressar över inställningar.


Välkomna till en sluten facebookgrupp

Innan workshopen kommer du som deltagare få tillgång till en sluten facebookgrupp för pepp och tips. Detta är för att vi ska lära känna varandra och få lite tipsvideos inför workshopen samt stämma av vilka olika kameramärken ni har - så att vi kan hjälpa er med inställningar under den stora dagen.

Magiska djurbilder, djurfotograf Selina Malik

Vanliga tankar inför workshopen


 • Tänk om jag inte har utrustningen som krävs?
  Du behöver inte ha den senaste superkameran för att delta i workshopen. Så länge det är en systemkamera och du kan bläddra mellan olika program/inställningar så kommer du få ut mycket av workshopen. Det är inte kameran som gör det största jobbet - det är du och din kreativitet!

 • Det känns väldigt tekniskt och jag är inte teknisk...
  Du kan släppa stressen - jag kommer gå igenom mina favoritinställningar så att du slipper stressen med teknik. Låt inte tekniken stoppa din dröm!

 • Men jag tar inte lika bra djurbilder som andra fotografer...
  Då är det ett utmärkt tillfälle att växa och ta in nya perspektiv. Tanken med en workshop är inte att du ska kunna ta magiska djurfotografier innan du deltar - utan att du lär dig knepen under själva workshopen. Vi kommer ha både teoretiska och praktiska moment så att du får öva på djurfotografi.
Djurfotograf Selina Malik
Magiska djurbilder med fotograf Selina Malik

Vilken kamerautrustning rekommenderar du till workshopen?


Jag rekommenderar en systemkamera med ett objektiv som har stor bländaröppning, ca 2 i f-tal, då vi önskar en härligt suddig bakgrund och förgrund.


Om det är ett fast objektiv eller zoomobjektiv är helt upp till dig och vad du föredrar/har hemma. Själv fotograferar jag mest med fasta objektiv på 50 mm, 85 mm och med zoom-objektivet 70-200 mm när jag fotograferar djurporträtt.

Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik

Pris

I år har jag valt att ha en mer intim workshop och släpper endast 8 platser.


 • Du får en grym fullspäckad heldagsworkshop innehållande teoretiskt moment och tre praktiska moment i olika miljöer med individuell coachning samt ekologisk lunch och fikor.

 • Du får även vara med på live-redigering med mig, där du får följa med bakom kulisserna och se hur jag redigerar två fotografier från workshopen. Har du inte möjlighet att vara med live kan du se redigeringen i efterhand i workshopens slutna facebook-grupp.

 • Du får vara med i en sluten facebook-grupp med tips&trix innan workshopen. Här kan du lära känna resten av deltagarna och ställa frågor till mig innan workshopen.


Workshopen kostar 5 200 kr inklusive moms.


Du kan betala via kort eller faktura.

Magiska djurbilder 2023, hundfotograf Selina Malik

Anmälan är nu ständ.

Det finns en reservlista!


Tyvärr är anmälan till årets workshop stängd. Nu arbetar vi för fullt med att färdigställa och fixa så att allt blir så bra som det bara går.


Önskar du att vara med på workshopen kan du anmäla dig till reservlistan. Maila då ditt intresse till: info@selinamalik.se 

Om fotograf Selina Malik


Jag som leder workshopen heter Selina och är familje- och djurfotograf. Jag är nischad inom hundfotografi och har arbetat med många olika hundprojekt och kunder, från statliga myndigheter till företagare, uppfödare och privatpersoner.


När jag började fotografera hade jag inga nischer utan jag fotograferade allt från bröllop, gravid, till sportfotograferingar. Men det var barn och djuren som låg mig varmast om hjärtat att fotografera. Sedan 2020 har jag nischat mig helt åt familje- och hundfotografi. 


Yrkesbakgrund

Jag är en riktig mångsysslare och är i grunden av min yrkeskarriär miljö- och hållbarhetsstrateg i offentlig sektor med över 10 års erfarenhet. Jag brinner för miljöfrågor och orättvisor i samhället och arbetet som strateg är mycket givande. 


Jag är van vid att hålla föredrag och workshops och denna erfarenhet tar jag nu med mig in i mitt fotografyrke. Förutom miljöstrateg och fotograf är jag även illustratör och släppte min första barnbok under 2021. För mig är det viktigt med balans i vardagen och att jag har möjligheten att arbeta med det jag vill - oavsett om det är kreativt eller strategiskt arbete. Det är viktigt att följa sitt hjärta.


Varför denna workshop?

När jag började med fotografi tyckte jag att det fattades kurser och workshops i just djurfotografi. Så nu tar jag saken i egna händer och skapar djurworkshopen som jag själv alltid önskade att gå på. Jag tycker att det är så roligt att lära ut och älskar att se deltagarnas engagemang och de fantastiska foton som tas under evenemangen. Tillsammans skapar vi magi och kreativiteten bubblar för fullt.

Fotograf Selina Malik, djurfotograf


Mina samarbetspartners


Ängavallen: google maps

Ängavallen - en ekologisk upplevelse!


Allt ni behöver på en och samma plats!


Såhär skriver Ängavallen om sig själv på sin hemsida:


"På Ängavallen kan du avnjuta kulinarisk mat i vackra omgivningar, allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er konferens. Låt oss sköta servicen så att ni kan fokusera på er agenda.


Underbar miljö

Lokalerna är fina men miljön runt omkring är något extra. Oavsett vilken lokal du väljer så ligger örtagården och den stora engelska parken alldeles utanför, med plats för avkoppling och kaffepaus. Se på hur rödkullekorna fridfullt betar och grisarna som bökar med nosen i den skånska myllan.


Maten är en upplevelse i sig

Förutom en mycket vacker miljö kan vi även erbjuda ett högklassigt kök. De flesta råvarorna kommer från vår egen gård och är dessutom 100 procent ekologiska, något vi är ensamma om i Sverige.


På förmiddagen serveras ekologiskt kaffe med exempelvis Ängavallens ekologiska Valrhona chokladkaka, lättvispad ekologisk grädde och hallonmylta.


Till lunch serverar vi utsökta rätter gjorda på våra 100 procent ekologiska råvaror, inklusive mineralvatten/lättöl och ekologiskt kaffe (vi gör även kulinarisk specialkost)."Boende

VIll du sova över? Inga problem! Ängavallen har hotell i anknytning till lokalen som vi ska vara i.

Läs mer om boende här: https://angavallen.se/rummen-och-priserna/


Kollektivtrafik

Reser du med kollektivtrafiken och vill ta dig till Ängavallen? Inga problem! Busshållplatsen ligger 10 minuters promenad från konferenslokalen. Här kan du se hur du smidigast reser med kollektivtrafiken:

https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/


Flowerhouse i Lund

Under workshopen kommer Flowerhouse i Lund göra vackra blomsterkransar till både stora och små modeller. Selina Malik har använt Flowerhouses blomsterkransar vid flera tillfällen på både fyrbenta och tvåbenta modeller.


Så här beskriver Flowerhouse sin verksamhet:

"Vi som driver Flowerhouse i Lund heter Åsa och Linda. Butiken har varit vår sedan 2005. Förutom oss två jobbar även Danuta hos oss och har lång erfarenhet inom yrket precis som vi. Tillsammans är vi ett sammansvetsat team som brinner för vårt jobb.


Vi har alltid en mängd olika snittblommor och krukväxter. Även inredningsdetaljer som kan förgylla hemmet eller kontoret. För oss är kunden i fokus och det är viktigt att alltid bli bemöt av ett leende och fräscha blommor."

Flowerhouse i Lund, blombukett