Workshop - Magiska Djurbilder

Ta chansen och lär dig fotografera djur i alla olika situationer!


Tycker du att det är utmanande att ta bra bilder på djur och få den där magiska touchen? Kanske tycker du det är stressigt med manuella inställningar och svårt att hitta rätt fokus i bilden?


Under den workshop lär du dig att ta bilder i olika situationer utan stress, du får öva i lugn och ro i de praktiska momenten och ditt självförtroende kommer att öka som djurfotograf.


Tänk dig vackra bilder på djur i skogsmiljö med vitsippor i full blom. Barn och jättekaniner, hundar i vackra blomsterkransar, actionfotografi med hundar hoppandes över stockar samt en vacker nordsvensk brukshäst med modell i vackra vikingakläder med underbar blomsterkrans.

Låter detta lockande? Spana då in resten av informationen nedan och anmäl dig till årets magiska workshop i djurfotografi.Efter workshopen kommer du att ha en ökad förståelse för:


 • Planering av djurfotograferingar - slipp stressen
 • Tips på hur du ska prioritera i exponeringstriangeln
 • Djurens olika vinklar och kamerans bästa vinklar
 • Intressant perspektiv och komposition
 • Posering och actionfotografi
 • Förutom ökad kunskap och förståelse för djurfotografi, kommer du även få fantastiska bilder.


Workshopen är ett perfekt tillfälle att bygga upp din egen portfolio.

Anmälan

stängd.

Magiska djurbilder, djurfotograf Selina Malik

Program


En fullspäckad heldagsworkshop10:00

Välkomna + förmiddagsfika + teoripass om djurfotografi.11:30 

Fotografering av barn med jättekanin.
Hela workshopsgruppen.13:00  

Lunch + lära känna varandra.14:00

Actionfotografi med hund samt fotografi av hund i vacker blomsterkrans.
Här delas gruppen upp i två stationer som byter plats efter halva tiden.15:30

Eftermiddagsfika och genomgång av sista fotograferingen.16:00

Sagofotografering med nordsvensk häst och modell i vackra vikingakläder med blomsterkrans. Om vädret tillåter kommer vi även att använda rökpatroner för extra sagolik stämning.
Hela workshopsgruppen.18:00

Avrundning av dagen + mingel.

Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik
Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik

Vem är workshopen till för?


Workshopen är till för dig som har ett genuint foto- och djurintresse, den passar både dig som är:

 • nybörjare i fotografi men som börjat testa manuella inställningar
 • hobbyfotograf 
 • fotografer i andra nischer (ex gravid eller bröllop) som är sugna på fotografering av djur


Under workshopen kommer vi testa olika manuella inställningar som passar just de olika fotosessionerna. Kamerans inställningarna skiljer sig beroende på om det är actionfotografi - där hunden hoppar över stockar - eller om det är lugnare posering av djuren. Med det sagt är det bra om du kan din kameras inställningar och hur du byter ISO, slutartid och bländaröppning. Det kan skilja sig lite beroende på vilket märke du har och givetvis hjälper jag dig på plats.


Om du inte är bekväm med att fotografera manuellt brukar vissa kameror ha halvmanuella inställningar/program som prioriterar ISO, slutartiden eller bländaröppningen. Det är helt ok om du föredrar att använda dem - det viktiga är att du är bekväm och har skoj under fotograferingen - inte att du stressar över inställningar.


Välkomna till en sluten facebookgrupp

Innan workshopen kommer du som deltagare få tillgång till en sluten facebookgrupp för pepp och tips. Detta är för att vi ska lära känna varandra och få lite tipsvideos inför workshopen samt stämma av vilka olika kameramärken som ni har - så att vi kan hjälpa er med inställningar under den stora dagen.

Magiska djurbilder, djurfotograf Selina Malik

Vanliga tankar inför workshopen


 • Tänk om jag inte har utrustningen som krävs?
  Du behöver inte ha den senaste superkameran för att delta i workshopen. Så länge det är en systemkamera och du kan bläddra mellan olika program/inställningar så kommer du få ut mycket av workshopen. Det är inte kameran som gör det största jobbet - det är du och din kreativitet!

 • Det känns väldigt tekniskt och jag är inte tekniskt...
  Du kan släppa stressen - jag kommer gå igenom mina favoritinställningar så att du slipper stressen med teknik. Låt inte tekniken stoppa din dröm!

 • Men jag tar inte lika bra djurbilder som andra fotografer...
  Då är det ett utmärkt tillfälle att växa och ta in nya perspektiv. Tanken med en workshop är inte att du ska kunna ta magiska djurfotografier innan du deltar - utan att du lär dig knepen under själva workshopen. Vi kommer ha både teoretiska och praktiska moment så att du får öva på djurfotografi.
Djurfotografi, jättekanin, fotograf Selina Malik

Vilken kamerautrustning rekommenderar du till workshopen?


Jag rekommenderar en systemkamera med ett objektiv som har stor bländaröppning, ca 2 i f-tal, då vi önskar en härligt suddig bakgrund och förgrund.


Om det är ett fast objektiv eller zoomobjektiv är helt upp till dig och vad du föredrar/har hemma. Själv fotograferar jag med fasta objektiv på 35 mm, 50 mm och 85 mm när jag fotograferar djurporträtt.

Magiska djurbilder, fotograf Selina Malik

Anmälan

stängd.

Fotograf Selina Malik, djurfotograf

Om Selina Malik


Jag som leder workshopen heter Selina och är barn-, familje- och hundfotograf med flera års erfarenhet av just fotografering av djur. När jag började fotografera hade jag inga nischer utan jag fotograferade allt från bröllop, gravid, till sportfotograferingar. Men det var barn och djuren som låg mig varmast om hjärtat att fotografera. Sedan 2020 har jag nischat mig helt åt barn-, familje- och hundfotografi. 


Jag är en riktig mångsysslare och är i grunden av min yrkeskarriär miljö- och hållbarhetsstrateg i offentlig sektor med över 10 års erfarenhet. Jag brinner för miljöfrågor och orättvisor i samhället och arbetet som strateg är mycket givande. Jag är van vid att hålla föredrag och workshops och denna erfarenhet tar jag nu med mig in i mitt fotografyrke. Förutom miljöstrateg och fotograf är jag även illustratör och släppte min första barnbok under 2021. För mig är det viktigt med balans i vardagen och att jag har möjligheten att arbeta med det jag vill - oavsett om det är kreativt eller strategiskt arbete. Det är viktigt att följa sitt hjärta.


När jag började med fotografi tyckte jag att det fattades kurser och workshops i just djurfotografi. Så nu tar jag saken i egna händer och skapar djurworkshopen som jag själv alltid önskade att gå på. 


Mina samarbetspartners


Linda Fyhr, H. Stens Gård

H. Stens Gård - Linda Fyhr


H. Stens gård drivs av Linda tillsammans med hennes familj bestående av make och 2 barn. På gården finns det hundar, katter, jättekaniner, hästar och höns. Sedan de köpte gården 2016 har målet varit att få H. Stens gård att blomstra igen. Något som den gör mer och mer för varje år. Gården arrangerar idag flertalet hundkurser och events med fokus på att ge fler hundägare ett roligt hundliv med sin fyrbenta vän. Linda är utbildad hundinstruktör med specialinriktning på rallylydnad och agility, grenar hon själv tävlar i med sina isländska fårhundar. 


Tollarp - centralt i Skåne

Anledningen till att de hamnade i Tollarp var för att det var en perfekt plats nära till många orter som Kristianstad, Hörby, Höör, Eslöv, Hässleholm och Lund. De bor ute i skogen men har samtidigt bara 5 minuter till E22:an och gården ligger som en bra mittpunkt för att ta sig till familj och vänner som är spridda i Skåne.


Lindas roll under workshopen

Under workshopen kommer Linda ha hand er och de flesta djuren som ni kommer få träffa, och se till att både de och ni får en fin och bra upplevelse. Linda kommer också tillsammans med Team Fika (som de andra familjemedlemmarna kallas här på gården) se till att ni får mat i magen, håller er vätskebalans (och kaffebalans), samt se till att allt löper på smidigt under dagen och att ni får guldkant på tillvaron hos H.Stens gård.


Linda som egenföretagare

Så här skriver Linda om att vara egenföretagare:

"Det bästa enligt mig med att vara egenföretagare är att jag får göra det jag verkligen brinner för och alla roliga projekt jag får skapa och vara med i. Denna workshopen är ett sådant projekt och det är så roligt att lägga alla pusselbitarna från början till slut och sen få njuta av det man skapat och ge andra kunskap, inspiration och minnen för livet. Jag vill verkligen ge folk det bästa och en upplevelse över det vanliga. Om så "bara" på en hundkurs hos oss så vill jag att de ska känna sig sedda, peppade och inspirerade och få lite extra allt. Jag träffade Selina när hon letade hundmodell till en photoshoot och där kände jag att hon var precis en sådan människa - som vill ge det lilla extra. Och när vi började prata och kom in på detta projektet kunde jag inte låta bli. Jag visste att vi skulle kunna göra något riktigt magiskt tillsammans och nu står vi här inför en Magisk workshop som kommer bli EXTRA  ALLT!"

Anna Kärners Kostymverkstad


Under workshopen kommer Anna Kärner att bistå med vacker utstyrsel till den sista stationen med vikinga/fantasy-tema. Modellens kläder, smycken och styling är specifikt framtagna för att skapa en så magisk känsla som möjligt där sagoväsen möter vikingar. Kan det bli bättre?


Så här beskriver Anna sin verksamhet:

"Jag heter Anna Kärner och flyttade till Skåne för sex år sedan. Jag har sedan 2013 haft nöjet att i min kostymverkstad skapa kostymer, dräkter, rekvisita och alla möjliga konstiga och fantastiska saker för scenen och andra publika sammanhang. Främst har jag jobbat med Teaterstickorna i Jönköping där jag blivit anlitad som kostymör för produktioner med barn- och ungdomsgrupperna, tex Djungelboken, Into the woods, Ronja Rövardotter och nu senast Alice i Underlandet. Men jag har också anlitats av andra teatergrupper och kreatörer.


Jag är utbildad inom sömnad, mönsterkonstruktion och har också en konstnärlig utbildning i botten. Förutom att vara kostymmakare så arbetar jag som administratör i en mellanstor kommun. Att gå ut i min verkstad och få skapa och använda min fantasi och kreativitet ger mig mycket glädje och gör mig till en hel människa. Och det bästa är att få dela denna glädje med andra, skådespelarna på scenen och publiken.

Jag försöker jobba så hållbart som möjligt när jag skapar. Att återanvända kostymer, kläder och material är självklart och del i den kreativa processen och viktigt både för miljö och budget."

Anna Kärners Kostymverkstad, fotograf Selina Malik
Flowerhouse i Lund, blombukett

Flowerhouse i Lund

Under workshopen kommer Flowerhouse i Lund göra vackra blomsterkransar till både stora och små modeller. Selina Malik har använt Flowerhouses blomsterkransar vid flera tillfällen på både fyrbenta och tvåbenta modeller.


Så här beskriver Flowerhouse sin verksamhet:

"Vi som driver Flowerhouse i Lund heter Åsa och Linda. Butiken har varit vår sedan 2005. Förutom oss två jobbar även Danuta hos oss och har lång erfarenhet inom yrket precis som vi. Tillsammans är vi ett sammansvetsat team som brinner för vårt jobb.


Vi har alltid en mängd olika snittblommor och krukväxter. Även inredningsdetaljer som kan förgylla hemmet eller kontoret. För oss är kunden i fokus och det är viktigt att alltid bli bemöt av ett leende och fräscha blommor."

Hundfotograf Selina Malik, fotografi hundar