Barn- och familjefotografering
Barnfotografering i Lund

Att ta bra bilder på sitt barn kan vara knepigt. Vänner och familjemedlemmar försöker hjälpa till, men bilderna får liksom inte det där lilla extra. Kanske vill barnet inte sitta still eller vägrar titta in i kameran.


Det är lugnt - vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen. Oavsett om din älskling visar upp sig så fort den sätts ner i en vacker miljö eller om den vill göra helt andra saker kan jag hjälpa dig att fånga deras bästa sida på bild.


Allt vi gör sker på barnets villkor.


Barnets självkänsla blir starkare och känner sig älskad av att se sig själv på bild tillsammans med sin familj.  


Familjefotografering Hässleholm
Barnfotografering, Lund, Stadsparken
Familjefotografering i Lund

"Fånga  ett  ögonblick mitt under leken"

Barnfotografering, Lund, Stadsparken
Barnfotogragering i Lund

Selina Malik - Fotograf i Lund

Selina som fotograf

Jag har alltid älskat att fotografera, men det var först 2016 som jag tog mitt första uppdrag. Sedan dess har jag riktat in mig på porträtt av barn, familjer och hundar. Det är en underbart att fånga ett ögonblick eller en känsla på bild.

 

Med mig som fotograf får du en avslappnad upplevelse och positiv energi. Jag är hängiven mina kunder och vill se till att ni får en fantastisk upplevelse och minnen för livet.

 

Jag fotograferar i hela Skåne men har Lund som utgångspunkt för många av mina fotograferingar.

 


Fem snabbfakta om mig:

 • Jag är introvert och återhämtar all energi själv i mina tankar, gärna i naturen.
 • Jag tycker väldigt mycket om att rita svampar. Väääldigt mycket! Det är så skoj!
 • Jag bor i Lund med min fästman Daniel och son Caspian.
 • Jag har gröna fingrar och en läggning att plantera kärnor från frukter och bär som magiskt nog börjar gro. Favoriterna är mango, avokado och citrusträd.
 • Jag kan klappa händerna med endast en hand!

 

Tycker du om min bildstil och letar efter en fotograf – tveka inte att höra av dig till mig!  Klicka HÄR! 


Fotograf Selina Malik, selinamalik.se

Barn och familj

Barnfotografering i naturen
Barnfotogragering i Lund
Familjefotografering, Höllviken
Barnfotografering i Alnarp
Barnfotografering i Lund

Så här går det till!

1. Skicka en bokningsförfrågan

Skicka in din förfrågan så tidigt som möjligt för större chans att få en tid. Jag tar emot max 3 fotograferingar per månad (gäller både hundporträtt och barn- och familjefotografering).

Barnfotografering Selina Malik, Lund

3. Inför fotograferingen

Fotograferingen anpassas efter vad du vill fånga på bild! Detta bestämmer vi tillsammans genom konsultationen där jag förbereder jag ett moodboard med 9 bilder för inspiration inför fotograferingen. Själva konsultationen sker antingen via telefon/skype eller e-post – vad som passar dig bäst. Under konsultationen bestämmer vi även platsen där fotograferingen ska ske. Jag kommer att reka av platsen som vi ska fotografera på i förväg och väljer ut två-tre olika ställen som blir vackra på bild. Här gäller det att lita på mig som fotograf då jag har ett helt annat öga för var som är en bra fotoplats och inte. 

Barnfotografering Selina Malik, Lund

5. Bildvisning och urval

Nu får du äntligen se hur dina fotografier blev! Det är många som ser fram emot detta, och bildvisningen sker ca 2 veckor efter fotograferingen. Jag lägger ner mycket kärlek på dina bilder och väljer varsamt ut de bästa bilderna. 


Bildvisningen sker antigen digitalt via ett videomöte där ni får se alla bilder i ett galleri samt gå igenom dessa tillsammans med mig - eller så har vi en fysisk bildvisning hemma hos mig. Under den fysiska bildvisningen kan ni även får se olika typer av förstoringar och ramar. Det är många som vill kunna känna, klämma och se de olika typerna av förstoringar innan de beställer.

Barnfotografering Selina Malik, Sjöbo
Barnfotografering Selina Malik

2. Bokning

Så roligt! Nu har vi spikat tiden för fotograferingen. Vid bokning betalar du 1500 kr, bokningsavgiften garanterar din bokning, och dras av på slutpriset för din fotografering i samband med leverans av bilderna. 

Barnfotografering Selina Malik, Alnarp

4. Fotograferingen

Nu händer det! Många är nervösa innan fotograferingen – speciellt när det är busiga barn involverade. När jag fotograferar sker allt på barnens villkor. Vi tar det som det kommer och ser till att ha skoj under själva fotograferingen. Vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen, vi leker och fångar stunden. 


Själva fotograferingen tar ca 60 minuter och all fotografering sker utomhus pga. Corona och för allas säkerhet.

Barnfotografering Selina Malik, Sjöbo

6. Leverans av bilder

Dina bilder levereras högupplösta och internetanpassade (webbupplösta), för fri användning privat. 


Dina fotografier levereras digitalt och därefter skickas även din förstoring med spårbar frakt hem till dig eller hämtas hos mig. 

Vanliga frågor och funderingar

 

Vädret bestämmer var och när vi ska fotografera:
Är det något som styr fotografering i naturligt ljus utomhus så är det vädret. Och konstigt nog så är det solen mitt på dagen som vi vill undvika. Varför? Jo, skuggorna i direkt solljus blir så skarpa och bilderna blir lätt överexponerade. Därför är det viktigt välja plats efter väder och tidpunkt.

 

 • Mulet väder är det mest generösa vädret när det gäller porträttfotografering. Här fungerar alla ljustimmarna på dygnet. De bästa fotoplatserna för fotografering i mulet väder är öppna ytor. Exempelvis vid stranden eller en öppen äng.


 

 • Är det däremot soligt väder anpassar vi antingen tidpunkten för fotografering och fotograferar när ljuset inte är så skarpt – eller så flyttar vi in oss i skuggan. Exempel på skuggiga platser är parker eller skog med stora träd.


Så om ni ha fotograferingen på en specifik plats som är öppen, exempelvis stranden (utan träd eller möjlighet till beskuggning) så rekommenderas fotografering ca 1-2 timmar innan solnedgång.

 


Hur gör vi om det regnar?

Skulle det vara riktigt skitväder med regn så bokar vi om kostnadsfritt. Är vi lite modiga kan vi chansa en dag då det är blandat väder. Man kan få riktigt fantastiska bilder före och efter en regnskur.


 

Hur går en fotografering till?

Många är nervösa innan fotograferingen – speciellt om det är barn involverade. Föräldrar kan känna sig stressade ifall barnet inte vill vara med på foto eller är på dåligt humör. När jag fotograferar sker allt på barnets villkor. Vi tar det som det kommer och ser till att ha skoj under själva fotograferingen. Vi gör en rolig aktivitet av det där fotograferingen bara är en del av upplevelsen, vi leker och fångar stunden. Själva fotograferingen tar ca 60 minuter och all fotografering sker för tillfället utomhus pga. Corona och för allas säkerhet.Kan jag köpa till fler bilder än de som finns i paketet?

Javisst, fler bilder går att köpa till för 450 kr per bild och väljs i ett vackert digitalt bildgalleri.

 


Klädval och rekvisita – vad rekommenderar du?

En tumregel för fotografering i naturmiljö är ”less is more” när det kommer till kläder som sticker ut mycket. Med det sagt så rekommenderar jag att ni undviker kläder med väldigt starka mönster (med mycket kontraster), eller väldigt starka färger. Varför? Kläderna kan ibland ta uppmärksamheten från era ansikten (och de är ju dem som är de viktiga i ett porträtt).


Jag rekommenderar ljusa kläder eller pastellfärgade kläder med få eller milda mönster. Ett annat tips är kläder som någorlunda matchar varandra. Det kan matcha varandra i utseende eller färgskala.

 

Just när det är barn- och familjefotografering brukar jag rekommendera att ta med favoritgosedjuret. Barnet brukar bli tryggare på plats med sitt favoritgosedjur och det behöver inte vara med på bild om ni inte vill. Är det barn som är rädda för kameran så brukar vi ta några fotografier på gosedjuret och visa barnet hur fint det blir. Vissa vill ha med massor av rekvisita, andra ingen. Det är ni själva som bestämmer. Har ni önskemål på specifik rekvisita hör gärna av er. 


 

Mätta och glada
En fotografering tar på krafterna för er som ska bli fotograferade. Glöm inte att fylla på vätske- och energikontot.

Barnfotografering, Lund
Familjefotografering i Lund, fotograf Selina Malik

Citat från Caroline, Stefan& Alma


"Vilka bilder! Selina är duktig på att fånga ögonblicket och levererar underbara bilder.

Vi har anlitat Selina ett par gånger för att föreviga vår växande familj. Tillsammans med Selina har vi genomfört gravidfotograferingar, barnfotografering och familjefotograferingar.

Selina är lugn bakom kameran och duktig på att ge tydliga instruktioner under hela fotograferingen. Under barnfotograferingen kände även vår dotter sig trygg och avslappnad vilket avspeglar sig på ett naturligt sätt i bilderna.

Vi rekommenderar varmt att anlita Selina som fotograf för att föreviga era minnen!"

Citat från Olivia


"Selina är otroligt proffsig, effektiv, varm, trevlig fotograf som verkligen vet vad hon gör. Har tagit bilder på alla våra 3 barn och gravid fotografering. Rekommenderar starkt!"Citat från Frida


”Selina var väldigt pedagogisk och tillmötesgående på fotograferingen. Kunnig och rolig person att arbeta med."


Citat från Bianca


”Selina är en mycket professionell fotograf som vet exakt hur hon ska instruera och peppa en ovan modell. ️Upplevelsen med att bli fotograferad är helt fantastiskt även om det kan vara lite kallt ute. När man sen får se de magiska fotografierna blir man inte besviken. Selina har också ett fint öga för detaljer för att du ska få fram det där lilla extra i fotografiet.”


Barnfotogragering i Lund
Barnfotogragering i Lund
Barnfotogragering i Lund

Barn- och familjefotografering


  • Konsultation innan fotograferingen med moodboard för inspiration.
  • 60 min fotografering. Fotografering lämpar sig för en till tre personer.
  • 5 redigerade högupplösta digitala bilder samt webbanpassade bilder.
  • Hjälp vid urvalsprocess via personlig bildvisning hos mig eller digitalt webbgalleri med bilder för eget urval.
  • Inramat A3+ förstoring i Fine Art Print med passepartout storlek 60 x 40 cm. Ramen är svart träram i diskret bredd. Fine Art Print är som en akvarellmålning på ett bomullspapper med textur.  4 700 kr


  Familjefotografering i Lund, fotograf Selina Malik
  Familjefotografering i Lund, fotograf Selina Malik

  Vill du kontakta mig?


  Tycker du om min bildstil och letar efter en fotograf – tveka inte att höra av dig till mig!

   
   
   
   

  GDPR & Ångerrätt

  GDPR

  När ni bokar en fotografering hos mig, Selina Malik, godkänner ni att jag sparar era personuppgifter i minst 7 år (enligt gällande bokföringslag). Det som sparas är uppgifter som behövs för kommunikation och leverans av bilder och produkter såsom namn, mailadress, adress och telefonnummer.

  Levererade bilder och personuppgifter sparas på en extern hårddisk och som backup i molnet.

  Bilderna jag tar i mitt företag faller under konstnärligt skapande och är därför ett undantag från GDPR.

  För att ni ska känna er säkra kommer jag fråga om det är okej innan jag publicerar bilder som innehåller en människa på sociala medier eller på min hemsida. Bilder som endast innehåller djur kommer jag publicera utan att fråga er först.

  Efter 7 år har du rätt att begära att uppgifterna raderas ur systemet. Det är bara att kontakta mig om du vill kontrollera, ändra eller radera de uppgifter som finns sparade om dig.

  Ångerrätt

  Du har rätt att ångra din bokade fotografering inom 14 dagar från att du fått bokningsbekräftelse och få full återbetalning för eventuell bokningsavgift. Därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

  Barnfotografering i Lund, fotograf Selina Malik